dripping rubinet ujit

faucets sotme e ujit janë bërë më të sofistikuara, dhe detyra e instalimit ose problemeve këto faucets është bërë më e vështirë. Procedura për të instaluar një rubinet është relativisht i njëjti proces, por teknologjia e sotme sjell komponente të ndryshme që ju duhet të jetë i vetëdijshëm.

Çështjet e përbashkëta Rakord

Pasi ajo ka qenë e lidhur, disa çështje mund të ndikojë në punën e rakord tuaj, të tilla si rrjedhjet, squeaks dhe probleme të tjera.

Le të shkojë mbi disa çështje të përbashkëta dhe si t'i zgjidhin ato.

Low Pressure Water

Normalisht, presionit të ulët të ujit nga një rubinet është shkaktuar nga devijuesit të saj spërkatës. Valvula Diverter është një pjesë e vogël e vendosur brenda trupit rubinet. Diverter kontrollon ujin duke shkuar në rubinet, kështu që ju duhet të kontrolloni se ajo është e pastër, ajo mund të jetë i bllokuar me mbeturinat të vogël dhe minerale. Nëse Diverter nuk është i bllokuar, ju mund të kenë nevojë për të zëvendësuar devijuesit.

Një fushë tjetër që ju mund të jetë një keqbërës në presion të ulët të ujit është aerator. Aerator si devijuesit të mund të pastrohen me një furçë dhe pastrimi zgjidhje. Ju gjithashtu mund të provoni të përdorni uthull për të hequr materiale dhe unclog atë.

Së fundi, sigurohuni që problemi nuk është presioni i ujit del nga ndërmarrja dhe shikoni se valvulat furnizimit me ujë janë kthyer në të gjithë rrugën.

Spray veson nga rakord

Nëse uji sprays një mjegull jashtë nga rrjedha kryesore kur ju përdorni rakord, ju mund të dëshironi të kontrolloni se aerator është i dehur në fort.

 

Përdorni një leckë apo një furçë për të hequr mineralet, shirit apo mbeturinat nga aerator, si ajo mund të jetë i bllokuar. Të jetë i sigurt për të kontrolluar rondele aerator.

Reinstall aerator dhe kontrolloni përsëri. Nëse problemi ende tregon deri ju do të duhet për të zëvendësuar aerator si ajo mund të plasaritur apo dëmtuar.

Rubinet Handle Rrjedhjet

Kur ju të zbuloni se rrjedhjet rubinet uji, provoni shtrëngimi arrë paketim në dorezë, pasi kjo mund të jetë shkaku kryesor i rrjedhje.

Ndonjëherë një dëmtuar O-ring duhet të zëvendësohen.

Për të zëvendësuar O-ring, pres linjën e furnizimit me ujë, çmontimit rakord dhe të zëvendësojë fishek nëse është e nevojshme, në varësi të problemit që ju po përballen. Kur zëvendësuar Unaza O, pastruar brenda e hundëz dhe pjesën e jashtme të trupit të valvolës. Ne gjithashtu rekomandojmë lubricating hundëz O-unaza me yndyrat silikoni-bazuar.

Drips nga hundëz

Një tjetër problem i zakonshëm është drips nga hundëz rubinet. Nëse jeni duke instaluar një rubinet stil compression, ju do të duhet për të zëvendësuar rondele sigurimi dhe / ose të zëvendësojë vend valvula.

Për të gjitha faucets tjera të ujit, ju do të duhet vetëm për të zëvendësuar vend valvula.

rubinet Zhurmat

Kur ju dëgjoni një zhurmë pasi të keni fikur rakord ujit, ajo mund të jetë çekiç ujit. Kjo mund të zgjidhet duke instaluar një dhomë e ajrit.

Nëse ju keni të instaluar tashmë dhomat e ajrit, fik furnizimit me ujë, kullimin vijën e ujit dhe të kthehet në ujë përsëri. Kur ndodh zhurma pasi rubinet uji është i ndezur, valvula mund të kërkojnë një rondele të re, apo presionet e ujit nga linja e furnizimit është ose shumë i lartë ose shumë të ulët.

Handle rubinet është e vështirë për të vepruar

Normalisht një vështirë për të vepruar trajtuar mund të ndodhë për shkak sedimente ose mbeturinat e kanë dëmtuar fishek.

 

Mbeturinat, copa metalike dhe minerale mund të dëmtojë vulën brenda fishek.

Ju gjithashtu mund të duhet për të zëvendësuar fishek apo lyej me yndyrat silikoni-bazuar. Mos përdorni yndyrat klasën rubinet Plumber së, sprays silikon apo ndonjë lubrifikant që mund të përmbajnë naftë. lubrifikantë naftës me bazë mund të reagojnë me vulat e gomës dhe mund të shkaktojë trajtuar për t'u bërë edhe më të vështirë për të vepruar.