Dimensionet vaskë mund të ndryshojnë. Para se të bleni, shikoni dimensionet e një vaskë të ri në mënyrë që ajo do të përshtaten në të njëjtin vend si një të vjetër. Një konsideratë me tubs shumë të mëdha është se ju do të jetë në gjendje për të manovruar atë nëpër shtëpinë tuaj në banjo. Dhomë të punës është gjithashtu e rëndësishme - sidomos në banjo të vogla. Ajo ndonjëherë do të jetë e nevojshme për të hequr ndeshjeve të tjera banjo në mënyrë për të hequr një vaskë të vjetër dhe të instaloni një të ri.

Anatomia e një vaskë

Lidhjen e furnizimit me ujë në një banjë është shumë e njëjtë si për një pellg. Dallimi kryesor kur instalimi i një banjë është se ajo mund të jetë e madhe dhe e rëndë, dhe qasje në pajisje hidraulike mund të jetë e vështirë.

Cast Iron-Bathtubs

2007 Dorling Kindersley Kufizuar

Vaskë Përmbledhje hidraulik 01: 44

Amy tregon procesin e hidraulik një shterim vaskë dhe del nga shtrati.

Dekorative tubs hedhur-hekur mund të jenë kandidatë për rikuperimit. Nëse jo, këto objekte të rënda mund të jenë shkatërruar duke përdorur një vare dhe të gjithë materialit të ricikluar. Kur ju bëni këtë, varet një leckë rënie mbi vaskë e vjetër për të ndaluar mbeturinat fluturues dhe të jetë i sigurt për të veshin syze mbrojtëse, mbrojtës vesh dhe doreza.

Kur instalimi i një vaskë gize, të siguruar që pesha e saj është e shpërndarë në mënyrë të barabartë nëpër disa joists kat. Dërrasa druri nën këmbët vaskë mund të ndihmojë në përhapjen e peshës. Në disa raste, ju mund të kenë nevojë për të përforcuar joists më poshtë.

Heqja e një vaskë

Para se të filloni, sigurohuni që ju keni hapësirë ​​të mjaftueshme për të përshtaten vaskë nëpër porta. Turn off furnizimit me ujë. Pasi uji ka qenë i fikur, të hapur një rubinet nën nivelin vaskë të thahet linjat e furnizimit me ujë. Hiq rubinet, ikjen, dhe çurg. Nëse vaskë juaj është sandviç në mes dy mureve, me rubinet dhe dush kokë të vendosur në një mur, ju mund të jetë në gjendje për shkëputje të tubacioneve dhe pastaj tërheqja e vaskë jashtë. Nëse kjo nuk funksionon, ju mund të keni për të hequr një pjesë të murit rreth vaskë, prerë tubacioneve, dhe për të hequr vaskë nëpër mur. Nëse vaskë juaj është freestanding, heqja është disi më e lehtë. Pas shkyçja e tubacioneve, ju duhet thjesht të jetë në gjendje për të hequr vaskë jashtë.

Instalimi i një vaskë

Para instalimit të një vaskë të ri, sigurohuni që zgjedhja juaj është një përshtatje e saktë në hapësirën e vjetër vaskë. Sigurohuni që ajo është platformë-vetëquajtur ose rënie-në, dhe se ikjen është në të njëjtën anë, sepse vaska mund të ketë të djathtë apo të majtë kullon. Nëse vaskë nuk është një përshtatje të saktë, tubacioneve do të duhet të modifikohet për vaskë të ri. Në qoftë se kjo është një përshtatje të saktë, ju do të ndiqni hapat e njëjtë për largimin e vaskë e vjetër, vetëm në të kundërt. Ju mund të kenë nevojë për të riparuar sipërfaqe mur kështu që mbështetet në fllanxhë e vaskë të ri. Gjithmonë përdorni çimento backerboard nën pllaka në vaskë ose dush zonat e për mbrojtjen lagështi dhe për të parandaluar një problem të mundshëm myk. drywall rregullt nuk është vlerësuar për të trajtuar lagështi ekstreme.

Matja e pozitës

Të matur dhe të shënuar vendndodhjen e librit vaskë s (Image 1).

Bashkangjisni bordit librit, i cili do të mbështesë vaskë të librit (Image 2).

Lidh ikjen

DK - Do It Yourself Home Improvement, 2009 Dorling Kindersley Kufizuar

DK - Do It Yourself Home Improvement, 2009 Dorling Kindersley Kufizuar

Ndërsa vaskë është në anën e saj, e thatë përshtaten tuba ikjen dhe furnizimi me ujë (Image 1).

Instaloni rondelë gome në tub vaskë del nga shtrati, dhe atë të bashkëngjitni vaskë (Image 2).

Përdorni pajisje të ofruara për të bashkëngjitni tapë mbajtjen kllapa (Image 3).

Aplikoni një unazë të stuko hidraulik të së rreth fllanxhë ikjes (Image 4).

Bashkangjit ikjen në vaskë, duke përdorur vida për të siguruar atë në vend (Image 5).

Lidhu ndalues

DK - Do It Yourself Home Improvement, 2009 Dorling Kindersley Kufizuar

DK - Do It Yourself Home Improvement, 2009 Dorling Kindersley Kufizuar

DK - Do It Yourself Home Improvement, 2009 Dorling Kindersley Kufizuar

DK - Do It Yourself Home Improvement, 2009 Dorling Kindersley Kufizuar

DK - Do It Yourself Home Improvement, 2009 Dorling Kindersley Kufizuar

Përdorni pincë gjilpërë për të lidhur mekanizmi zinxhir tapë me ndalues ​​përshtatje (Image 1).

Route zinxhir nga ndalues ​​përshtaten me vaskë, ngjitur me kllapa mbajtës (Image 2).

Sigurt arsyeshme ndalues ​​në vend duke përdorur pajisje të siguruara (Image 3).

Heqin vaskë në vend dhe futur ikjes dhe ujit asamble tub në ikjen (Image 4).

Sigurimi vaskë në Place

DK - Do It Yourself Home Improvement, 2009 Dorling Kindersley Kufizuar

DK - Do It Yourself Home Improvement, 2009 Dorling Kindersley Kufizuar

DK - Do It Yourself Home Improvement, 2009 Dorling Kindersley Kufizuar

DK - Do It Yourself Home Improvement, 2009 Dorling Kindersley Kufizuar

Thonjsh fllanxhë të studs murit (imazh 1).

Sigurohuni që vaskë është niveli, pastaj të përfundojë në muret rrethuese (Image 2).

Rregullimi i Stopper

DK - Do It Yourself Home Improvement, 2009 Dorling Kindersley Kufizuar

DK - Do It Yourself Home Improvement, 2009 Dorling Kindersley Kufizuar

Me kalimin e kohës dhe të përdorimit, një tapë vaskë mund të pushojë për të bllokuar rrjedhjen e ujit në mënyrë efikase. Hiq pjatë ndalues ​​fytyrë nga muri.

Ekspozojnë mekanizmin dhe pastaj të rregulluar zinxhir të përshtaten.