A keni qenë ndonjëherë në këmbë në dush, vetëm për të marrë të tharë super të nxehtë (ose super të ftohtë) ujë kur dikush diku tjetër në shtëpi Flushes tualet ose drejton ujin? Instalimi i një valvul anti-djegje në dush do t'i japë fund këtyre surpriza luhatje dhe të rrezikshme.

valvulave anti-djegje, i njohur edhe si valvola presioni-bilancit, të kompensuar për ndryshimet e presionit të papritura në të dy linjat e ujit të nxehtë dhe të ftohtë. Kjo parandalon temperaturën nga ndryshimi në përgjigje të tjera tërheq ujë. Që nga ndryshimet e papritura të temperaturës mund të shkaktojë një person dush të hidhen ose përndryshe humbasin ekuilibrin e tij ose të saj, duke e mbajtur temperatura edhe mund të parandaluar rrëshqet dhe bie. Ajo gjithashtu mund të parandalojë dëmtime përvëlues - ". Valvul anti-djegje" kështu emrin,

Fikur me ujë dhe të marrë masat

Për të instaluar një valvul anti-djegje, hapi i parë është që të kthehet off e furnizimit me ujë të dush që ju do të jetë duke punuar në.

Atëherë hiqni trajtuar aktuale dhe pjatë shqyt (atë pjatë metalike që shkon pas pak ujë trajton në dush). Matur pengesë nga jashtë e tjegull në qendër të tubave në mur. Kjo është një kohë që ju nuk dëshironi për të blerë pjesë të re të parë. Kjo është për shkak se ju keni nevojë për një valvul anti-djegje që ka një humbje të ngjashme për instalim të lehtë.

Hiq Hidraulik Vjetër

Hapi tjetër në instalimin e ri të valvulave të anti-djegje është për të marrë prapa valvula, nga ana tjetër e murit. Nëse nuk është tashmë një vrimë qasje, ju do të duhet për të shkurtuar një në. Pasi të keni qasje, hiqni hundëz vaskë dhe dush krahun. Prerë linjat e furnizimit ku valvulat shutoff do të jetë e vendosur. Hiq valvula vjetër rakord dhe gypave të vjetër lart ku ju bërë prerë.

Përdorni valvula vjetër dhe tuba si një template për përcaktimin e madhësisë së asamblesë së re valvula anti-djegje. Lidhjet lidhës, duke përdorur një leckë Fireproof për të mbajtur nga ndriçim zonën e punës në zjarr. Ndërsa bashkim, të hapur valvulat shutoff dhe për të hequr fishek valvula. Sigurt valvula dhe tuba me blloqe mbështetëse dhe shiritat tub.

Instaloni hidraulik Re dhe provë anti-djegje Valve

Kthehu mbrapa në dush anën e (para). Tani instaloni pjatë të re shqyt, të vendosur limiter anti-djegje, dhe instaloni trajtuar ri. Instalo hundëz vaskë dhe dush krahun. Test valvula anti-djegje dhe lidhjet.

Për të rregulluar valvula anti-djegje, shikoni për një gear-si ndalesë rotacion prapa dorezë. Kjo ndalesë kontrollon se si të nxehtë uji mund të shndërrohet. Të gjithë ju duhet të bëni për të marrë në këtë pjesë është hequr të trajtojë - nuk ka nevojë për të prerë përsëri në mur. Kjo e bën atë mjaft të lehtë për të ri-rregulluar në qoftë se ju të gjeni se ju nuk jeni të kënaqur me mënyrën se si ajo është vendosur fillimisht.

Pasi këto hapa janë të plota, të keni përfunduar instalimin e valvulave anti-djegje. Ju tani mund të gëzojnë duke marrë një dush, duke e ditur se ju nuk do të jetë tharë në ujë shumë të nxehtë apo të ftohtë kur dikush shkon me ujë diku tjetër në shtëpi.