Ka shumë lloje të gypave hidraulike për ndërtesat e banimit apo komerciale. tuba hidraulik të tilla si PEX, bakrit dhe PVC janë përdorur zakonisht në varësi të aplikimit të tyre dhe vendin në të cilin ata janë të instaluar. Përveç kësaj ka disa lloje të tjera hidraulike tub të tilla si zi, galvanizuar dhe bronzi. Le të shohim më poshtë të aplikimit më të mirë për tubacionet më të zakonshme të përdorura hidraulike.

1

 Stainless Steel tuba

tub Stainless steel
tub çeliku inox. Photo Hans Pixabay

çelik mund të duket shumë i zoti, por ajo është shumë e tub çeliku expensive.Stainless janë përdorur në zonat që i nënshtrohen korrozionit dhe pranë zonave bregdetare. Ky lloj i gypit është në dispozicion në të dy fleksibile dhe të ngurtë dhe do të duhet disa lidhëse të veçanta të jetë e bashkangjitur me llojet e tjera të tubave. A nuk e ngatërruar tuba çeliku inox me tuba galvanizuar. Ajo është në dispozicion në madhësive të ndryshme dhe gjatësisë.

2

 PEX Tubacionet

PEX hidraulike shumëfishtë
PEX hidraulike shumëfishtë. photo Makdesignbuild.com

Pex i mprehtë është një tubacioneve plastike fleksibël që ka bërë një përzgjedhje të popullarizuar në aplikacionet e biznesit të banimit dhe të vogla. Edhe pse kosto pak më të lartë fillestare, mirëmbajtjen e saj minimal dhe procesi i shpejtë instalimit bën të tub mirë për shpërndarjen e ujit brenda një ndërtese. PEX tuba jep një të vërtetë rrjedhje-falas avantazhe ofruar produktin mbi tuba bakri. Një e meta më e rëndësishme është se ajo nuk mund të përdoret në aplikimet në natyrë, sepse rrezet UV mund të dëmtojë është shtresë natyrë plastike.më shumë

3

 Tubacionet bakrit Përdoret në hidraulik

bakrit të pastër
bakrit të pastër pasi ajo ka qenë e prerë. photo Cedarcityrecycling.com

tuba bakri janë ndoshta tub më tradicionale hidraulike përdorur për shkak të kohëzgjatjes së tyre të gjerë dhe besueshmërinë. Ata ofrojnë rezistencë të lartë korrozioni, materiale e madhe që do të përdoret për ujë të nxehtë dhe të ftohtë, dhe kjo mund të menaxhohet lehtësisht. Megjithatë, faktori më i rëndësishëm për t'u marrë parasysh para përdorimit të tubacioneve të bakrit është se ajo duhet të jetë ngjitur së bashku dhe kjo mund të kërkojnë pajisje shtesë. Jo të gjithë është një e mirë në tuba bakri bashkim, por artikulli Si të lidhës bakrit tuba mund të ju ndihmojë.

4

 PVC Tubacionet

Tub PVC
tub PVC. Photo publicworksgroup Flickr

tuba hidraulik PVC janë përdorur për ujë të ftohtë dhe të nxehtë të pijshëm, si dhe me aplikimet e ujërave të zeza. tuba PVC ndryshojnë në trashësi dhe konfigurimin e tyre në varësi të aplikimit, ku ajo do të përdoret. Për shembull, gypat e ujit presion, nuk janë të njëjta si tuba kanalizimeve, dhe jo të njëjta si ato të përdorura në sistemet stuhi kullimit. Produktet plastike hidraulik projektuar për aplikimet e ujit të pijshëm janë përcaktuar zakonisht me ose "NSF-rob lufte" ose "NSF-61", për të treguar se produkti është në përputhje me efektet shëndetësore kërkesat e NSF / ANSI standard 6 të.

5

 Galvanizuar tuba hidraulik

tub i galvanizuar
tub i galvanizuar. Photo Home Depot

tuba galvanizuar është përdorur disa vite më parë si një standard për projektet e banimit. Megjithatë, me kalimin e kohës ajo është përdorur më pak të shpeshta, sepse ndryshku mund të ndërtohet deri në brendësi tubacione me diametër të vogël. Nëse tubi është mjaft e vjetër, atëherë ju mund të shihni të ujit që vijnë nga rakord me gjurmë ndryshk si shkallë mund të shkëputem nga brenda tub. tuba galvanizuar mund të përdoret për të transportuar ujë gri ose ujë jo të pijshëm.

6

 Bronzi tuba Përdoret në hidraulik

Brass hidraulike
Bronzi hidraulike. Photo EugenesDIYDen Pixabay

tuba bronzi hidraulike sigurojë madhe tubacioneve rezistencës ndryshk, në qoftë se ajo është bërë e 67% të 85% bakër. më të mirë tub bronzi grade është marrë kur aliazh përmban 85% bakër dhe quhet tub kuqe bronzi. Tunxh i mprehtë ofron një material të gjatë të qëndrueshme që nuk ndryshket në të brendshme dhe ajo nuk shkakton humbje fërkime brenda tub. tuba bronzi hidraulike janë më të lehta për të thread se tubave të çelikut dhe të shkëlqyer për-ujë të ngrohtë dhe të sistemeve të mëdha të shpërndarjes, të tilla si pajisje pompë, tanke me ujë, dhe puse. tub bronzi zakonisht priren të zgjasë më shumë se çdo material tjetër hidraulik. tub bronzi përgjithësisht vjen në 12-këmbë gjatesite e drejtë.

7

 Cast Iron Tubacionet

tub gize
Cast tub hekuri. Photo McWane, Inc.

tuba hidraulik Cast hekuri janë prodhuar normalisht si tip bell-dhe-duq. Ajo mund të gjendet edhe me nyje ndërprerë, por janë më të shtrenjta sesa zile dhe një duq. Këto tuba janë më të rënda se çdo tubacione të tjera, që përdoren zakonisht për sistemet e shpërndarjes së ujit, ose instalimin nëntokësore si tubit kryesor të kullimit ose kanalizimeve sistemeve. Madhësia më e vogël se normalisht është prodhon është 4 "tub, mjaft e madhe që do të përdoret në aplikimet e banimit. Cast tub hekuri është e rëndë dhe duhet të mbështetet, ndërsa ju mbledhë një të përbashkët.